четвер, 22 лютого 2024 16:23

Спецтема: Війна Росії проти України

Бундестаг підтримав передачу Україні далекобійних ракет Taurus

Бундестаг підтримав передачу Україні далекобійних ракет Taurus
Рішення Бундестаг ухвалив у четвер. Фото: Facebook.com/cherneve

Парламент Німеччини більшістю голосів підтримав проєкт резолюції з вимогою надати Україні далекобійні ракети Taurus.

Про це у четвер повідомив голова постійної делегації Верховної Ради України у Парламентській асамблеї НАТО Єгор Чернєв.

"Щойно Бундестаг проголосував за рекомендацію надати Україні системи дальньої дії для нанесення "точкових ударів глибоко в тилу російського агресора". Тобто Таурусів. Це - коаліційний документ, на відміну від опозиційного, який відхилили сьогодні трохи раніше", - написав нардеп.

Тепер рішення за канцлером Німеччини Олафом Шольцом, сказав Чернєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна закликала ЄС скасувати контракти на постачання снарядів до третіх країн

Taurus - сімейство німецько-шведських авіаційних крилатих ракет класу "повітря-поверхня" великої дальності. Ракета призначена для високоточних ударів та ураження високозахищених та заглиблених цілей. Дальність польоту таких ракет - щонайменше 500 км.

Торік міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав Німеччину і Сполучені Штати Америки надати Україні далекобійні ракети Taurus і ATACMS. Чим більша дальність ракет, тим коротша війна, сказав міністр.

Минулого тижня президент України Володимир Зеленський відвідав Німеччину. У Берліні підписав із канцлером Німеччини Олафом Шольцом договір про співпрацю у сфері безпеки. Шольц оголосив про новий пакет військової допомоги Україні на €1,1 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Бундестаг підтримав передачу Україні далекобійних ракет Taurus». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі