середа, 08 липня 2009 10:48

Сьогодні розпочинається саміт лідерів країн Великої вісімки

Сьогодні розпочинається саміт лідерів країн Великої вісімки
У середу, 8 липня, в італійському місті Аквіла стартує саміт лідерів країн Великої вісімки.

Заходи у форматі вісімки відбудуться в Аквілі лише у перший день. Лідери Росії, США, Великої Британії, Франції, Японії, Німеччини, Канади та Італії проведуть три сесії, де обговорять кризу, глобальні виклики (бідність, зміни клімату) та актуальний політичний порядок денний: ситуацію навколо іранської ядерної програми, ядерну проблему Корейського півострова, близькосхідного врегулювання.

Два інші денні засідання відбудуться у розширеному складі. Всього в них візьме участь близько 30 країн. Пошуком нових джерел економічного зростання світові лідери займуться у форматі вісімка + п"ятірка (Китай, Індія, Бразилія, Мексика, ПАР) + Єгипет.

Проблеми продовольчої безпеки та боротьби з бідністю обговорять у форматі G8 + глави провідних африканських країн (Алжиру, Нігерії, Сенегалу, Сомалі, Єгипту, ПАР, Лівії, Ефіопії, Анголи) + представники міжнародних організацій (ООН, МВФ, СБ, ОЕСР).

Як повідомлялося, голова КНР Ху Цзіньтао переглянув своє рішення про участь у саміті G8 в Італії і повертається в Китай у зв"язку із ситуацією, що склалася в Сінцьзян-Уйгурському автономному районі країни.

Нагадаємо, попередній саміт G8 відбувся 7-9 липня 2008 року на японському острові Хоккайдо. Тоді одним із найбільш важливих підсумків саміту стало рішення не розширювати елітний клуб за рахунок інших індустріальних країн, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні розпочинається саміт лідерів країн Великої вісімки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі