пʼятниця, 05 жовтня 2012 05:40

Соціальні карти знижок ввели для пільговиків у Тернополі

У Тернополі запровадили нову систему пільг – соціальні карти знижок. Такі картки дають змогу зекономити на вартості ліків. Власники отримують 12% знижки на медикаменти. Але лише в аптеках фірми "Борис" – тернопільська мерія здійснює  проект спільно із цією аптечною мережею.

У місті створили уже 200 соціальних карток. Усього має бути 6700 екземплярів.

"Списки людей уже є в нашому управлінні соціальної політики. Відповідно до їх кількості рахували і кількість карток", - розповів Gazeta.ua Максим Черкащин із прес-служби міської ради.

Соціальні карти знижок повинні отримати діти-інваліди до 18 років, інваліди з дитинства після 18-ти, учасники ОУН-УПА, інваліди війни, учасники бойових дій, постраждалі внаслідок Чорнобильської катастрофи та інваліди праці І групи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За два роки ціни на ліки зросли вдвічі

"Наразі управління торгівлі веде переговори із торгівельними закладами, щоб знижки були і в магазинах. Якщо вдасться домовитися, дизайн нових примірників трохи зміниться. Але усі картки матимуть однакові знижки. Головне, щоб тернополяни могли отримати потрібні речі за низькими цінами", - пояснив Черкащин.

Перші 50 соціальних карток роздали членам міськобласного Всеукраїнського об'єднання ветеранів.

За словами голови об'єднання Андрія Клима, таке нововведення не вирішує проблеми для ветеранів.

"Ми і до губернатора, і до мера, і до голови облради зверталися, щоб фармацевти нам ліки по собівартості відпускали – та де там. Хай би така одна аптека на все місто чи райцентр була – ми би ходили і торбами помагали переносити, як то так важко організувати. Не хочемо, щоб аптеки на нас втрачали гроші. Але така знижка – це дуже мало. Нам уже треба менше харчів, ніж медикаментів", - наголосив він.

Зараз ви читаєте новину «Соціальні карти знижок ввели для пільговиків у Тернополі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі