понеділок, 06 листопада 2023 13:57

Спецтема: Війна Росії проти України

Що за корабель атакували у Керчі: у ВМС розповіли

Що за корабель атакували у Керчі: у ВМС розповіли
Атакували найсвіжіший корабель проєкту "Каракурт". Фото: VPK.name

Атакований у Криму "Аскольд" є найсвіжішим кораблем проєкту "Каракурт" зі стелс-технологією.

Судно ще не взяли до складу флоту. Про це речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук розповів у ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Один з них вам вже знайомий - це "Циклон", який було взято до складу менше пів року тому. Ще два кораблі були недобудовані - "Амур" і "Аскольд", - повідомив речник ВМС.

Корабель "Аскольд" він назвав "найсвіжішим".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Удар по Керчі: Гуменюк розповіла про пошкодження російського ракетоносія

"Не можна сказати, що сам проєкт суперновий, він родом з 1990-х. З усім тим, до нього Росія була змушена повернутися після того, як 2014 року через накладені Україною санкції вони припинили отримувати двигуни, які вироблялися в Миколаєві на заводі "Заря". І були вимушені перейти до цієї серії, яка комплектувалася силовими агрегатами російського виробництва", - розповів речник.

"Аскольд" мав вісім шахт для запуску крилатих ракет.

"Однією з особливостей цього корабля є наявність морського типу "Панциря С-1". Це система протиповітряної оборони корабля в морській версії була на ньому встановлена", - зауважив Плетенчук.

Суднобудівний завод "Залив" в окупованій Керчі не може "потягнути" достатню кількість і виготовляє лише один зразок на рік.

Ввечері 4 листопада у тимчасово окупованому Криму пролунали вибухи.

Пізніше командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук повідомив, що українські пілоти завдали авіаударів по інфраструктурі суднобудівного заводу у Керчі.

Також Олещук підтвердив ураження російського корабля, який є носієм крилатих ракет "Калібр".

Зараз ви читаєте новину «Що за корабель атакували у Керчі: у ВМС розповіли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі