вівторок, 18 березня 2008 12:46

Сміттярі захопили мерію Афін, протестуючи проти пенсійної реформи

 Грецькі прибиральники сміття захопили сьогодні афінську мерію у рамках акції протесту проти планів уряду реформувати пенсійну систему. Поліція у зв"язку з "демократичним характером" акції у справу не втручалася. Мер міста Нікіта Какламаніс заявив, що "службовці афінської мерії не можуть працювати в історичній будівлі на площі Котзіа в умовах, коли будівля захоплена комунальними працівниками".

Какламаніс попросив, щоб "всі працівники мерії залишили приміщення доти, поки не закінчиться його захоплення", а сам залишився у мерії для того, щоб "виконувати свої обов"язки як хранитель незалежності цього інституту місцевого самоврядування і захисник демократичних ідеалів".

Через триваючий вже другий тиждень страйк прибиральників сміття на вулицях Афін накопичилися десятки тисяч тонн сміття. Частина працівників у неділю припинила акцію протесту, проте інша частина спробувала перешкодити прибуттю машин із сміттям на головне міське звалище. У результаті владі довелося направити наряди спецназу, які узяли звалище у кільце і забезпечували розвантаження сміттєвозів. Сьогодні спецназу довелося знову втрутитися, щоб забезпечити роботу міського звалища.

Грецькі профспілки виступають проти підготовленого урядом проекту пенсійної реформи, обговорення якого почалося сьогодні увечері в парламенті. В четвер документ буде винесений на голосування. Уряд наполягає на необхідності ухвалення закону, щоб уникнути неминучого краху системи пенсійного страхування у найближчі десятиліття через активний процес старіння нації.

Найбільші профоб"єднання, що вимагають відміни законопроекту, проведуть у середу 24-годинний загальний страйк. Грецькі енергетики вирішили продовжити до четверга свою акцію протесту, у рамках якої вони з 3 березня проводять вечірні відключення на кілька годин електрики в Афінах, Салоніках та інших населених пунктах країни. Працівники грецьких банків, лікарі і фармацевти бастують у понеділок і у середу, а юристи мають намір не виходити на роботу до п"ятниці, повідомляє  ІТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «Сміттярі захопили мерію Афін, протестуючи проти пенсійної реформи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі