субота, 29 серпня 2009 12:53

Смерть Майкла Джексона визнали насильницькою

Смерть Майкла Джексона визнали насильницькою

Смерть американського співака Майкла Джексона кваліфікована як насильницька, а її причиною названа інтоксикація знеболювальним, заявили представники слідства.

Як уточнює ВВС, під час розтину тіла співака був виявлений "коктейль" з шести препаратів, зокрема мідазолам, діазепам, лідокаїн, лоразепам і ефедрин. Раніше стало відомо, що судмедексперти знайшли в крові Джексона смертельний рівень сильнодіючого анестетикапропофолу.

Як пояснив в інтерв"ю агентству Reuters відомий лос-анжелесський юрист Роял Оукс, термін "насильницька смерть" не обов"язково означає, що людина була вбита.

"Сам факт, що слідчий кваліфікував смерть як насильницьку, означає, що, на його думку, до цієї смерті причетна інша людина, - відзначає експерт. - Окружний прокурор повинен вирішити, чи добиватися пред"явлення звинувачень у вбивстві, незумисному вбивстві чи іншому злочині".

Особистий лікар "короля поп-музики" Конрад Мюррей, який був двічі допитаний поліцією, і в чиєму офісі та квартирі були зроблені обшуки, визнав, що в день загибелі співака давав йому декілька препаратів, зокрема 25 міліграм пропофолу внутрівенно.

Лікар заявив, що використовував пропофол як один із засобів від безсоння.

В даний час поліція намагається встановити причетність Конрада Мюррея до можливого незумисного вбивства Майкла Джексона, вивчаються і зв"язки співака як мінімум з шістьма іншими лікарями.

Якщо подібне звинувачення все-таки буде пред"явлено Мюррею, прокуророві доведеться довести, що в діях лікаря була присутня халатність. У разі визнання його винним Конраду Мюррею доведеться провести до чотирьох років у в"язниці.

Майкл Джексон помер на 51-му році життя від зупинки серця в своєму будинку в Лос-Анджелесі. Його похорони відбудуться 3 вересня.

Подробности, ВВС

Зараз ви читаєте новину «Смерть Майкла Джексона визнали насильницькою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі