вівторок, 16 липня 2024 22:51

Спецтема: Війна Росії проти України

Скільки українців оновили свої військово-облікові дані за кордоном: відповідь Міноборони

Скільки українців оновили свої військово-облікові дані за кордоном: відповідь Міноборони
Найбільше чоловіків за кордоном оновили свої дані через "Резерв+". Фото: УНІАН

Починаючи з 18 травня за кордоном свої військово-облікові дані оновили близько 65 тисяч українців.

Серед лідерів - Польща, Німеччина, Чехія і Канада. Про це в ефірі телемарафону розповів речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кого можуть оголосити у розшук після 16 липня: у Міноборони пояснили

"Ми маємо дійсно показники такі: 65 тисяч українців за кордоном оновили свої дані протягом 60 днів. Серед лідерів - Польща, Німеччина, Чехія і Канада. А взагалі по всьому світу дуже активно люди це робили саме за допомогою застосунку "Резерв+", - розповів Лазуткін.

За його словами, також за кордоном є чимало українців, які дійсно хочуть доєднатись до Сил оборони зараз.

16 липня - останній день, коли військовозобов'язані чоловіки мають оновити свої дані, згідно закону про мобілізацію. Він почав діяти з 18 травня.

Ті, хто не встигне оновити дані - можуть отримати штраф від 17 до 25 тис. грн. Також таких чоловіків, імовірно, оголосять в розшук та зможуть позбавити права водіння авто.

Загалом на оновлення даних військовозобов'язані мали два місяці. Частина нардепів запевняють - цього замало. Пропонували продовжити термін, необхідний для оновлення. Але проти виступило Міноборони.

Зараз ви читаєте новину «Скільки українців оновили свої військово-облікові дані за кордоном: відповідь Міноборони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі