вівторок, 06 квітня 2010 13:02

Сапери розмінували залізницю на Крим

Сапери розмінували залізницю на Крим

Біля залізничного полотна в селі Червоний Чабан Каланчацького району Херсонщини знайдено 619 мінометних мін діаметром 82 мм.

Цієї дорогою регулярно з проходять пасажирські потяги міжрегіонального і міжнародного сполучення з Херсону на Джанкой.

"Це була закладка для підриву залізничного полотна. Міни лежали в метрі від магістралі. Від вибуху потяг міг піти під укіс", - розповів Gazeta.ua начальник управління МНС в Каланчацькому районі Олександр Бабич.

Боєприпаси виявились 1943-го року випуску. Більшість - радянського виробництва, але трапляються й іноземні. Лежали шарами, один на одному на глибині 80 см від поверхні землі поряд із залізною дорогою.

Скоріш за все, їх закопали партизани за часів Великої вітчизняної війни. Боєприпаси 67 років пролежали під залізничним полотном, яким у курортний період проходять пасажирські потяги на Крим.

Знешкодженням боєприпасів займались піротехніки з херсонського ГУ МНС. Рух потягів у районі Червоного Чабана з 3 по 4 квітня було закрито.

Пасажирські рейси перенаправили на Нову Каховку і Мелітополь. На станцію призначення вони добирались із запізненням. Останню міну сапери викопали в неділю близько опівдня. Того ж дня о 16.30 рух потягів відновився.

Міни вивезли у відлюдне місце і почали підривати. Вибухівка в боєприпасах збереглась відмінно. Роботи по їх знешкодженню почались в неділю і продовжуються в даний момент.

Зараз ви читаєте новину «Сапери розмінували залізницю на Крим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі