субота, 09 липня 2016 11:43

Російські спецслужби "накручували" голоси під петиціями президенту України - СБУ

Російські спецслужби "накручували" голоси під петиціями президенту України - СБУ
prostir.ua

Служба безпеки України викрила механізм штучного накручення голосів при поданні петицій Президенту України Петру Порошенку. Механізм створено російськими спецслужбами для дестабілізації суспільно-політичної ситуації в країні, повідомляє СБУ.

Увагу оперативників спецслужби привернула петиція запровадити на території Харківщини особливого регіону розвитку "Слобожанщина", яку подав один з представників колишньої компартії України.

Співробітники СБУ країни спільно з працівниками ІТ-відділу Адміністрації Президента з'ясували, "накрутка" голосів відбувалася з ІР-адрес, розташованих у Тирасполі (20%), Луганську (10%), Москві (6%), Краснодоні (3%).

Станом на 10 травня за цю петицію віддали близько 45 тисяч голосів. 20 тисяч з них одразу видалили, бо повністю відносяться до так званих "ботів".

Із 25 тисяч підписів, що залишилися, лише 30 відсотків – реальні користувачі мережі Інтернет, інші 70% - викликають обґрунтовану підозру на предмет автентичності та мають ознаки "ботів".

Читайте також: "Верх цинізму" - голова СБУ про хабарництво в МОЗ

Також оперативники спецслужби виявили факти надання послуг "голосування" з боку SMM- та SEO-компаній, які використовують власний ресурс фейкових акаунтів у соціальних мережах та поштових скриньок. За попередніми даними, вартість їх послуг становить 7-10 гривень за голос.

Зараз ви читаєте новину «Російські спецслужби "накручували" голоси під петиціями президенту України - СБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі