понеділок, 05 серпня 2024 12:43

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни стали частіше застосовувати FPV-дрони у Чернігівській та Сумській областях - військовий

Росіяни стали частіше застосовувати FPV-дрони у Чернігівській та Сумській областях - військовий
Російські загарбники застосовують FPV-дрони у прикордонних районах Чернігівської та Сумської областей. Фото: antikor.com.ua

Оперативна ситуація у Чернігівській та Сумській областях залишається напруженою, але цілком контрольованою Силами оборони України.

Однак, російські війська збільшили використання FPV-дронів у цьому регіоні. Про це в ефірі національного телемарафону розповів речник оперативно-тактичного угруповання "Сіверськ" Вадим Мисник, передає Gazeta.ua.

За його словами, ворог щоденно обстрілює прикордонні райони та завдає ударів вглиб цих областей.

"Здебільшого використовує весь наявний арсенал озброєння. Це артилерія різного калібру. Останній час ми спостерігаємо, що дуже збільшилось використання ворогом FPV-дронів, ударних безпілотних літальних апаратів. Також останніми днями обстрілює із застосуванням авіації - некерованими авіаракетами. Але сьогодні зранку була інформація, що застосовували й керовані авіабомби", - сказав Мисник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ДПСУ розповіли про ситуацію на кордоні з Білоруссю

Він також розповів, що ротації та переміщення російських військових залежать від того, до яких дій вони вдаються на інших напрямках. Воєнна присутність ворога на кордоні Чернігівської та Сумської областей є постійною.

"Ми відстежуємо переміщення їхніх бойових підрозділів, інших засобів прикриття, артилерії і т.д., тож знаємо про їхнє пересування і вибудовуємо систему оборони таким чином, щоб не дати ворогу вглиб нашої території здійснити наступальні дії", - зазначив Мисник.

За його словами, завданнями російських ДРГ є розвідка. Також вони можуть проводити диверсії, але передусім здійснюють розвідку, перевіряючи, в якому стані оборона, шукають шляхи проходу.

"Завжди ми знали, що навпроти Сумської та Чернігівської областей діють спецпризначенці. Ми застосовуємо усі засоби антидиверсійних груп", - додав Мисник.

Росіяни, за його словами, також постійно застосовують і розвідувальні дрони. Однак, українські військові їх знищують.

За даними Генштабу ЗСУ, на кордоні з Чернігівською та Сумською областями противник зберігає військову присутність.

Ворог обстрілює з території РФ, зокрема, населені пункти Сопич, Бачівськ, Чуйківка та Прогрес.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни стали частіше застосовувати FPV-дрони у Чернігівській та Сумській областях - військовий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі