субота, 27 липня 2024 20:51

Спецтема: Війна Росії проти України

У ДПСУ розповіли про ситуацію на кордоні з Білоруссю

У ДПСУ розповіли про ситуацію на кордоні з Білоруссю
Росіяни, як і раніше, щодня обстрілюють Чернігівщину, Сумщину та Харківщину. Фото: Сумська ОВА

Стягування російських військ до українського кордону з Білоруссю або до Сумської області наразі не фіксується.

Ситуація на кордоні з Білоруссю останнім часом залишається стабільною. Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі телемарафону.

"Ми не бачимо суттєвої загрози, не бачимо і переміщення поруч з нашим кордоном з того боку, але продовжуємо бути пильними, бо маємо бути готові до розвитку будь-яких ситуацій. Якихось дій, які б Росія могла вчиняти щодо розгортання або розширення зони активних бойових дій у напрямку Сумської області на цей час ми не фіксуємо", - зазначив Демченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи є ознаки формування наступального угруповання РФ в Запорізькій та Херсонській областях: речник ЗСУ відповів

Він додав, що росіяни, як і раніше, щодня обстрілюють Чернігівщину, Сумщину та Харківщину.

"Більшість обстрілів, якщо порівнювати Чернігівську і Сумську області, припадає на Сумщину. Тут ворог використовує і артилерію періодично, і авіацію, а також ударні дрони для того, щоб здійснювати удари по території України. Більшість з них припадає саме по населених пунктах", - повідомив речник Держприкордонслужби.

Російські окупанти 27 липня здійснили черговий злочин проти мирного населення України, обстрілявши центр міста Глухів на Сумщині.

Внаслідок удару загинула дитина, ще 13 цивільних осіб отримали поранення.

Зараз ви читаєте новину «У ДПСУ розповіли про ситуацію на кордоні з Білоруссю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі