четвер, 25 липня 2024 18:53

Спецтема: Війна Росії проти України

Чи є ознаки формування наступального угруповання РФ в Запорізькій та Херсонській областях: речник ЗСУ відповів

Чи є ознаки формування наступального угруповання РФ в Запорізькій та Херсонській областях: речник ЗСУ відповів
ЗСУ готові дати відсіч у разі наступу РФ на Херсонському та Запорізькому напрямках. Фото: ЕРА

Ознак формування наступального угруповання росіян в Запорізькій та Херсонській областях немає.

ЗСУ готові дати відсіч у разі наступу. Про це в ефірі телемарафону повідомив речник ОСУВ "Таврія" Дмитро Лиховій.

"90 тисяч в Запорізькій області в зоні, яка стосується нашого ОСУВ - це цифра яка не дає особливих приводів для занепокоєння, тому що йдеться про всю оперативну глибину російської оборони в Запорізькій області, де в них є свої фортифікації, як ми знаємо з 2023 року. Де в них є міста, порти окуповані, Мелітополь, Бердянськ", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До кінця року чисельність військ РФ в Україні сягне 690 тисяч - Сирський

Він наголосив, що це не те угруповання, яке зосереджується для наступу.

"Я постійно наголошую, що ознак формування наступального угруповання росіян в Запорізькій області немає. Втім, як й в Херсонській, але при цьому ми стежимо, спостерігаємо, відстежуємо якісь невеликі рухи", - сказав Лиховій.

Також він навів слова Головнокомандувача Олександра Сирського про те, що якщо російські війська здійснять наступ на півдні Запорізької області, то Сили оборони зможуть "дати їм хорошу відповідь".

"Йде ротація особового складу, йде заміна і, як сказав головнокомандувач ЗСУ Сирський, якщо росіяни наступатимуть на Запорізькому напрямку, то вони отримають гідну відсіч. Втім, поки що передумов для цього не бачимо, але в разі чого готові", - сказав Лиховій.

РФ стягнула у Запорізьку область 90 тисяч окупантів, однак це угруповання не зможе прорвати нашу оборону.

Але може чинити на неї досить сильний тиск. Про це сказав військовий експерт, ветеран АТО Євген Дикий, який прокоментував інформацію речника оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Дмитра Лиховія про кількість перекинутої на Запорізький напрямок живої сили росіян.

Зараз ви читаєте новину «Чи є ознаки формування наступального угруповання РФ в Запорізькій та Херсонській областях: речник ЗСУ відповів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі