середа, 12 жовтня 2022 15:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни облаштували переправи через Інгулець, але ЗСУ "ламають" їм плани

Росіяни облаштували переправи через Інгулець, але ЗСУ "ламають" їм плани
ЗСУ продовжують контрнаступальні дії на Херсонщині. Фото: eastnews.ua

На Херсонщині російські загарбники знову облаштували дві понтонні переправи через річку Інгулець.

Проте ЗСУ тримають їх під постійним вогневим контролем. Про це розповів депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань під час брифінгу 12 жовтня, повідомляє Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ прориваються вперед: британська розвідка показала свіжу карту боїв в Україні

"Ті дві альтернативні переправи, які були наведені росіянами, це переправи в районі Дар'ївки, в районі річки Інгулець. Ця річка ділить правий берег Херсонщини на дві частини: одна – це північний напрямок, Бериславський, де зараз відбуваються контрнаступальні дії. Друга частина правобережжя – це сам Херсон і Миколаївський напрямок", – сказав депутат.

Саме ці переправи у Дар'ївці дають можливість ворогу перекидати техніку, яку загарбники намагаються переправляти через Нову Каховку і греблю Каховської ГЕС, підсилюючи Миколаївський напрямок. І навпаки, з Херсонського напрямку забезпечувати підсилення до Берислава.

Війська РФ облаштували тимчасові переправи через шлюз Каховської ГЕС і навели альтернативні переправи неподалік Нової Каховки.

"Хоч як би намагався окупант облаштовувати ці альтернативні переправи, вони все одно перебувають під сталим вогневим контролем наших ЗСУ. І в момент перекидання зброї, як завжди, ворог отримує привіт від нашої артилерії", – сказав Хлань.

12 жовтня стало відомо, що Збройні сили України звільнили ще п'ять населених пунктів у Херсонській області. Наші підрозділи закріпили успіх з деокупації Нововасилівки, Новогригорівки, Нової Кам'янки, Трифонівки та Червоного в Бериславському районі. Там тривають стабілізаційні заходи з реанімації соціальної та критичної інфраструктури.

Також ЗСУ зайшли у Червоне на Херсонщині. Перші фото зі звільненого селища показали бійці 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади, які з боями звільняли Червоне.

Голова Луганщини Сергій Гайдай каже, що ЗСУ діють чітко за планом і поступово просуваються вперед на Луганщині. Нові мобілізовані росіяни цим планам українських військ завадити не можуть, вважає чиновник.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни облаштували переправи через Інгулець, але ЗСУ "ламають" їм плани». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі