середа, 12 жовтня 2022 14:47

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ прориваються вперед: британська розвідка показала свіжу карту боїв в Україні

Кількість ділянок українських територій, на яких відбуваються активні бойові дії в рамках контрнаступу наших Збройних сил, суттєво збільшилася.

Про це свідчить актуальна карта бойових дій від міністерства оборони Великої Британії на середу, 12 вересня. Її оприлюднила пресслужба відомства в Twitter.

Зокрема, площі контрнаступу розширилися на Херсонському та Луганському напрямках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За 18 хв. ЗСУ "приземлили" чотири ударні вертольоти РФ: перші подробиці

Українські військові успішно відбивають атаки на Донецькому напрямку, впевнено просуваючись у бік Сватового Луганської області.

Також контрнаступальні дії досить швидкими темпами змінюють обстановку на Миколаївському та Криворізькому напрямках.

Автор: twitter.com/DefenceHQ
  Карту бойових дій в Україні на 12 жовтня показала британська розвідка
Карту бойових дій в Україні на 12 жовтня показала британська розвідка

12 жовтня стало відомо, що Збройні сили України звільнили ще п'ять населених пунктів у Херсонській області. Наші підрозділи закріпили успіх з деокупації Нововасилівки, Новогригорівки, Нової Кам'янки, Трифонівки та Червоного в Бериславському районі. Там тривають стабілізаційні заходи з реанімації соціальної та критичної інфраструктури.

Також ЗСУ зайшли у Червоне на Херсонщині. Перші фото зі звільненого селища показали бійці 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади, які з боями звільняли Червоне.

Голова Луганщини Сергій Гайдай каже, що ЗСУ діють чітко за планом і поступово просуваються вперед на Луганщині. Нові мобілізовані росіяни цим планам українських військ завадити не можуть, вважає чиновник.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ прориваються вперед: британська розвідка показала свіжу карту боїв в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі