середа, 18 січня 2023 18:36

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни намагаються наступати на кількох напрямках – що відомо

Росіяни намагаються наступати на кількох напрямках – що відомо
Основні зусилля ворог зосередив на Бахмутському напрямку. Фото: eastnews.ua

Російські окупанти за добу завдали 22 авіаційних удари та здійснили понад 50 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

На всій території України залишається високою загроза авіаційних та ракетних ударів, пише Генштаб у зведенні.

"Противник не відмовляється від своїх намірів захопити Донецьку область в межах адміністративних кордонів. Основні зусилля зосереджує на веденні наступу на Бахмутському напрямку", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британська розвідка показала актуальну карту бойових дій в Україні

Загарбники ведуть безуспішні наступальні дії на Авдіївському напрямку. Намагаються покращити тактичне положення на Лиманському напрямку.

На Запорізькому напрямку ворог проводив безуспішні наступальні дії в районах населених пунктів Оріхів та Гуляйполе.

На Куп'янському, Новопавлівському та Херсонському напрямках росіяни обороняються.

Авіація Сил оборони завдала за добу 13 ударів по районах зосередження ворога та три по позиціях його зенітно-ракетних комплексів.

Українці збили ворожий гелікоптер Ка-52 та експериментальний російський розвідувальний БПЛА "Мерлін-ВР".

Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України уразили один пункт управління, один район зосередження живої сили окупантів та станцію радіоелектронної боротьби.

Російський диктатор Володимир Путін намагається створити нові умови для продовження затяжної війни проти України. Російська Федерація, імовірно, готує рішучі стратегічні дії 2023 року, вважають аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

Мова про можливий черговий великий наступ армії РФ. Рішучі стратегічні дії поточного року можуть проявитися у кількох можливих курсах дій, які не виключають одна одну.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни намагаються наступати на кількох напрямках – що відомо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі