понеділок, 08 лютого 2010 15:27

Росіяни купили в Латвії місто-привид

Росіяни купили в Латвії місто-привид

Російська компанія "Алексєєвское-Сервис" викупила місто Скрунда-1, яке колись входило до складу системи ППО Радянського Союзу проти НАТО. Про це повідомляє The Telegraph.

Воно розташоване за 150 км від Риги і досі залишається закритим для громадськості. Відтоді як останній військовий покинув його 1994 року, місто залишалось незаселеним.

В часи розквіту міста у ньому мешкало близько 5 тисяч людей - переважно військові зі своїми сім"ями. Покупка обійшлася компанії у $3 млн. За такі гроші росіяни отримали 45 гектарів землі, торговий центр, казарми та інші, колись надсекретні, споруди.

Латвійська сторона угодою надзвичайно задоволена. За словами литовців, вони отримали за місто вдесятеро більше, аніж сподівались.

Останні 15 років Скрунда-1 було містом-привидом, тому Латвія радіє, що його позбулася. На російську сторону не було накладено жодних обмежень щодо того, що росіяни можуть з цим містом уподальшому робити. "Алексєєвское-Сервис "про свої майбутні плани щодо міста не повідомляє.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Росіяни купили в Латвії місто-привид». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі