четвер, 01 жовтня 2009 13:15

У Китаї з"явилось місто карликів

 
У населеному пункті Куньмін провінції Юньнань на південному заході Китаю з"явилось містечко, жителями якого є тільки карлики. Зріст кожного з них не повинен перевищувати 130 сантиметрів.

У міста є власна поліція і пожежна служба. Проте основною статтею доходів місцевих жителів повинен стати туризм. Для цього ліліпути побудували свої будиночки у формі грибів, а самі почали носити одяг, що нагадує одяг казкових персонажів.

Жителі також регулярно влаштовують невеликі вистави. У результаті містечко маленьких чоловічків, що налічує поки не більше 120 мешканців, швидко стало місцевою визначною пам"яткою і перетворилося на своєрідний парк розваг для туристів.

При цьому карлики оголосили, що заснували власний населений пункт для того, щоб покінчити з дискримінацією з боку людей нормального зросту.

"Будучи маленькими людьми, ми звикли до того, що великі люди зневажають нас і експлуатують нас. Тут великих людей немає. І все, що ми робимо, ми робимо для себе", - оголосив Фу Тянь, який проживає в місті карликів.

На думку деяких відвідувачів, театралізовані вистави місцевих жителів є незрозумілим фарсом. Проте інші спостерігачі відзначили, що подібне місто дало карликам кращий шанс знайти своє місце в житті.

"Ми можемо відчувати жах від такого поводження з маленькими людьми, але це одне з кращих рішень, яке китайський уряд знайшов для такої ситуації, - приводить британське видання Telegraph слова одного з фахівців. - Якщо ми повернемося на сотню з гаком років назад, то переконаємося, що і у нас в цирках показували подібні шоу".

За матеріалом Dni.ru
Зараз ви читаєте новину «У Китаї з"явилось місто карликів ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі