понеділок, 11 січня 2010 13:12

В Італії з"явилось місто "лише для білих"

В Італії з"явилось місто "лише для білих"

Італійське місто Розарно минулої ночі стало єдиним в світі містом з виключно світлошкірим населенням, повідомляє The Guardian.

Після кривавих етнічних чисток місцева влада вигнала усіх темношкірих іммігрантів, в основному збирачів  апельсинів, знищивши бульдозерами їхні хатини.

Протистояння африканських іммігрантів і місцевих жителів почалося в четвер увечері, коли іммігранти вийшли на масові демонстрації на підтримку своїх прав.

У ході протестів вони били вікна, перевертали автомобілі та підпалювали сміттєві контейнери. Обурені поведінкою нелегалів місцеві мешканці вийшли на вулиці, озброївшись палицями, арматурою і гвинтівками.

В результаті сутичок було поранено 53 людини, з яких 18 - поліцейські, 14 - місцеві мешканці і 21 - іммігранти.

Деякі мігранти погодилися розміститися в державних центрах, отримавши запевнення від урядовців, що у разі встановлення незаконності їхнього перебування у країні, вони не будуть депортовані.

Проте міністр внутрішніх справ Італії Роберто Мароні поспішив заявити, що нелегали все ж будуть депортовані - такі дії передбачає чинне законодавство, а воно, за будь-яких умов, має дотримуватись.

Мароні також розкритикував місцеву владу за постійне заплющення очей на широко розповсюджене незаконне використання іммігрантської праці, що призвело до створення общин іноземців - "бомб, готових до вибуху".

З а словами екс-міністра Луїджі Манконі, Розарно тепер стало єдиним у світі "білим" містом. Такими результатами не може похвалитися навіть апартеїд у ПАР. До того ж, невідомо хто тепер збиратиме апельсини.

Місцеві фермери переконані, що причиною страйку збирачів врожаю і бажанням деяких місцевих позбутися від робочої іммігрантської сили є криза італійської цитрусової індустрії - всьому виною падіння цін. На сьогодні понад 800 тонн апельсинів не зібрані і продовжують гнити на деревах.

Переклад: Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «В Італії з"явилось місто "лише для білих"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі