четвер, 13 березня 2008 13:59

Росіян, які залишають дітей без нагляду, каратимуть

Покарання для батьків, які надовго залишили дітей без нагляду, може бути введене в Росії. Про це сьогодні повідомила голова комітету Держдуми з питань сім"ї, жінок і дітей ОленаМізуліна в ході "круглого столу" "Про відповідальність батьків за залишення малолітніх дітей без нагляду".

Як повідомив заступник голови комісії Євгеній Юр"єв, на даний час "комітет за підтримки ОП розробляє відповідний законопроект, який припускає закріплення норми, за якою батьки чи особи, що їх заміняють, нестимуть юридичну відповідальність за місцезнаходження дитини, що не перебуває на даний момент у дошкільній чи шкільній установі".

За словами Мізуліной, на даний час у законодавстві "дуже розлого і невизначено прописано, що батьки несуть відповідальність за виховання своїх дітей". Крім того, відзначила вона, "через те, що в Росії немає чіткої концепції державної сімейної політики, фактично ми розкидаємо гроші на вітер, тому що не знаємо, як їх системно використовувати", повідомляє Газета.Ru.

Зараз ви читаєте новину «Росіян, які залишають дітей без нагляду, каратимуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі