четвер, 09 березня 2023 06:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія витратила усі резерви на Бахмут – ISW

Росія витратила усі резерви на Бахмут – ISW
У росіян немає резерву для продовження наступу у разі захоплення Бахмута. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Росія не має достатньої кількості ресурсів, щоб продовжувати наступ у разі захоплення на східному фронті Бахмута Донецької області.

У разі захоплення міста наступ росіян на Бахмутському напрямку завершиться, вважають аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

"Власник і фінансист приватної військової компанії "Вагнер" Євген Пригожин заявив, що міністерство оборони РФ використало його бойовиків, щоб виснажити Збройні сили України у Бахмуті, а потім може відмовитися від послуг його найманців там", – йдеться в свіжому звіті ISW.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Битва за Бахмут: президент зібрав нараду з військовими

Американські аналітики не виявили жодних ознак того, що російські військові мають добре оснащений та підготовлений резерв для просування за межі Бахмута.

"Більшість російських підрозділів, що спостерігаються, на Донбасі вже ведуть наступальні операції. Зокрема російські повітряно-десантні (ВДВ) підрозділи, що приєдналися до російського наступу в Бахмуті в січні 2023 року", – заявили експерти.

Бої в районі Бахмута досягли найвищого рівня напруження, сказав командувач Сухопутних військ Олександр Сирський.

Російським окупантам не вдається просуватися, по них наноситься вогонь, сказав речник Східного угруповання військ Збройних сил України Сергій Череватий.

Зараз ви читаєте новину «Росія витратила усі резерви на Бахмут – ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі