понеділок, 17 серпня 2015 10:55

Росія у серпні відправляє на Донбас рекордну кількість "гумконвоїв"

Росія у серпні відправляє на Донбас рекордну кількість "гумконвоїв"
Фото: unasnovosti.ru

У МНС РФ анонсували чергове вторгнення так званого "гуманітарного конвою" на окупований Донбас 20 серпня.

Як передає власний кореспондент "УНІАН" у РФ, про це на селекторній нараді в російському МНС повідомив начальник Національного центру управління в кризових ситуаціях генерал-лейтенант Віктор Яцуценко.

"Продовжується робота з формування гуманітарної допомоги жителям Донецької та Луганської областей України, чергова колона запланована на 20 серпня", - сказав Яцуценко.

Як повідомлялося, 14 серпня 35-й російський так званий "гумконвой" перетнув кордон України.

7 серпня в МНС РФ заявили про намір у серпні направити на окупований Донбас три так званих "гумконвої", в основному, як стверджували у відомстві, з російськими підручниками. Раніше РФ відправляла "гумконвої" на Донбас не частіше раза на місяць.

В РНБО України заявляють, що всі російські "гумконвої" спрямовані виключно на підтримку бойовиків. Переважно вантажівки ввозять на підконтрольні терористам території боєприпаси, сухі пайки, зброю. Ні українські прикордонники, ні міжнародні спостерігачі не мають можливості перевірити вміст вантажу.

У МЗС України неодноразово вимагали від РФ припинити порушення суверенітету України під приводом доставки так званої "гуманітарної допомоги".

Зараз ви читаєте новину «Росія у серпні відправляє на Донбас рекордну кількість "гумконвоїв"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі