пʼятниця, 17 березня 2006 11:39

Росія повинна вибачитися перед Україною за тюрми ЦРУ

Міністр оборони Анатолій Гриценко, 42 роки, заявив, що телепередача російського телеканалу РТР про таємну в"язницю ЦРУ була спробою дискредитації України.

Внаслідок дезінформації і, можливо, проведеної спецоперації, нанесено дуже значної шкоди іміджу України, її Збройним силам, офіцерам, що служать в гарнізоні "Макарів-1" (Київська область.— "ГПУ"), і жителям цієї місцевості, сказав він.

Міністр також розповів, що, готуючи сюжет, російський журналіст Аркадій Мамонтов не звертався ні в прес-службу Міноборони, ні до керівного складу відомства, ні до командира частини.

Очевидно, що російська сторона повинна вибачитися і спростувати цю інформацію. І я говорю не тільки про телеканал "Росія", я говорю ширше "російська сторона", оскільки цей об"єкт захищається на рівні міждержавних і міжурядових угод, наголосив Гриценко.

Він додав, що для огляду об"єкту запросили аташе з питань оборони при Посольстві РФ в Україні генерал-лейтенанта Володимира Кузьмичова. Однак той не приїхав.

Гриценко також спростував чутки, що нібито він разом з головнокомандуючим ЗСУ генерал-полковником Сергієм Кириченком віддавали наказ переобладнати будинки на території "Макарова-1" під таємну в"язницю для терористів.

Міністр підкреслив, що 25 липня 2005 року, коли він нібито віддав таємний наказ прийняти літак з ув"язненими, він перебував у відпустці в Криму і зробити цього не міг.

Гриценко показав ксерокопію наказу, на який у своєму матеріалі посилався російський журналіст, та назвав документ грубою фальсифікацією. Він пояснив: наказ неправильно оформлений, написаний із грубими стилістичними помилками, має неіснуючий номер. Також на папері не стояло печатки, а підпис був підроблений.

Програма "Спеціальне розслідування" російського телеканала РТР вийшла в ефір минулого тижня. В ній розповідалося, що таємна в"язниця ЦРУ для ув"язнених з Афганістану й Іраку може знаходитися на території українського гарнізону "Макарів-1".


За матеріалами Інтерфакс та Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Росія повинна вибачитися перед Україною за тюрми ЦРУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі