середа, 11 жовтня 2023 20:11

Спецтема: Війна Росії проти України

"Росія називає Авдіївку другим Маріуполем" - розповіли про новий наступ окупантів

"Росія називає Авдіївку другим Маріуполем" - розповіли про новий наступ окупантів
Українські захисники продовжують чинити спротив російським окупантам. Фото: Генштаб ЗСУ

Російські окупанти посилили атаки на Авдіївському напрямку. Також посилили наступальні дії на Куп'янському та Лиманському напрямках. Росіяни готувалися з січня і накопичили людську силу та техніку. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів військовий експерт Іван Ступак.

"Росіяни готувалися з січня. Змогли зібрати сили - називають близько 100 тисяч людського ресурсу та багато техніки. На жаль, Росія дійсно змогла підготуватися. Окупанти хочуть взяти Авдіївку. Але ми зробили досить потужні фортифікаційні споруди, і окупанти самі це визначають. Росіяни називають Авдіївку другим Маріуполем. Але самі ж зазначають, що ми вже не такі, якими були у березні 2022-го року. Маємо техніку і досвід. І їм просуватися буде важко. Хоча рух вони вже почали", - сказав Ступак.

Росія досі має у планах повністю захопити Донеччину та Луганщину, уточнив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Росія готується до "великого наступу на сході" - розкрили подробиці атак ворога

"Це все не змінилося. Так, їм не вдалося раніше, попри спроби. Але вони продовжують наступати. Мають глобальні плани вести війну до 2030-го року. Вже змінили програму у школярів, щоб готувати військових вже. Зараз йдуть важкі бої, наступ дуже активний. За кожну позицію точиться боротьба. Росія тисне. На жаль, вони визначили свої пріоритети - просуватися на сході і відтягувати наші сили з півдня. Тримають нас у такій розтяжці", - додав Ступак.

На Авдіївському напрямку російські загарбники силами до трьох батальйонів за підтримки танків і броньованих машин активізували наступальні дії в районах Авдіївки, Тоненького, Кераміка та Первомайського Донецької області.

Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Бахмутському та Мелітопольському напрямках. ЗСУ на півдні покращили тактичне положення в районі західніше Роботиного Запорізької області.

Зараз ви читаєте новину «"Росія називає Авдіївку другим Маріуполем" - розповіли про новий наступ окупантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі