середа, 04 березня 2020 17:05

Росія нарощує армію у Криму. Чи можливий наступ: думка експерта

Росія нарощує армію у Криму. Чи можливий наступ: думка експерта
Вадим Скібіцький: "У Криму росіяни мають майже весь спектр бомбардувальної та винищувальної авіації". Фото: Укрінформ

Збільшення чисельності російської армії у Криму не означає, що РФ готує подальший наступ на Україну.

Військо нарощують для створення певних важелів впливу на Туреччину та продовження війни у Сирії, розповів Gazeta.ua військовий аналітик Інституту Євро-Атлантичного співробітництва Ігор Козій.

"Основний погляд Росії направлений на Сирію, де триває їхній конфлікт із Туреччиною, НАТО, США. Крим — привабливе місце для накопичення і переправлення туди військ. Для України також є загроза. Але чисельність армії нічого не означає. Треба враховувати реально сформовані бойові одиниці — бригади, тактичні групи наступального характеру. Якщо ж російські війська розташовано в районах базування Чорноморського флоту, а наземний контингент займає оборонну структуру — це не схоже на підготовку до атаки", - заявив Козій.

Про нарощення російської армії у Криму заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький. На півострові є зараз до 32,5 тис. армійців — у 2,5 раза більше, ніж було до анексії, сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія знала, що б'є по турецьких військах у Сирії, а не по повстанцях

"Нарощують і озброєння. Мають майже весь спектр бомбардувальної та винищувальної авіації", - розповів Скібіцький.

У ГУР прогнозують, що чисельність особового складу росіяни збільшать до 40 тис. солдатів.

Росія зосередила на кордоні з Україною майже 90 тис. військових, 1100 танків, 2500 бойових броньованих машин, 1600 артилерійських і ракетних систем, 340 бойових літаків та інше озброєння та техніку, за інформацією Вадима Скібіцького.

Зараз ви читаєте новину «Росія нарощує армію у Криму. Чи можливий наступ: думка експерта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі