вівторок, 03 березня 2020 18:29

Росія стягнула на кордон із Україною майже 90 тисяч військових - розвідка

Росія стягнула на кордон із Україною майже 90 тисяч військових - розвідка
Нарощування російських військ біля українського кордону, у Західному і Південному військових округах, розпочалося одразу після початку агресії проти України в 2014 році. Фото: news.bigmir.net

Росія зосередила на кордоні з Україною майже 90 тис. військових, 1100 танків, 2500 бойових броньованих машин, 1 600 артилерійських і ракетних систем, 340 бойових літаків та інше озброєння та техніку.

Розповів представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький, повідомляє "Обозрєватель".

"Загалом угруповання Збройних сил Росії вздовж державного кордону України, на тимчасово окупованій території у Донецькій, Луганській областях та Криму складає близько 87-90 тисяч військовослужбовців. Окрім іншого озброєння є також 240 бойових вертольотів, понад 50 кораблів/катерів та 6 підводних човнів", - сказав Скібіцький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти обстріляли житлові райони Красногорівки

Він також повідомив, що зазначені угруповання можуть бути посилені за рахунок трьох Центрів забезпечення мобілізаційного розгортання , які можуть мобілізувати близько 40 тис. осіб.

У безпосередній близькості від кордонів України фактично завершене створення ЦЗМР в н. п. Богучар Бєлгородської області, Каменськ-Шахтинському Ростовської області, а також на окупованій території АР Крим в Новоозерному.

Минулої доби збройні формування РФ порушили режим припинення вогню 13 разів. Двоє українських військовослужбовці отримали поранення, троє - бойове ураження.

Зараз ви читаєте новину «Росія стягнула на кордон із Україною майже 90 тисяч військових - розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі