понеділок, 16 листопада 2009 11:20

Російський криголам застряг в льодах Антарктиди (ФОТО)
6

У морі Уедделла біля берегів Антарктиди застряг російський криголам "Капітан Хлєбніков", що належить Далекосхідному морському пароплавству. Про це повідомила 15 листопада газета The Observer. Всього на борту криголаму знаходяться 105 пасажирів, з яких 80 - піддані Великої Британії.

Один з пасажирів застряглого судна зв"язався по супутниковому телефону з журналістами, повідомивши, що перші три дні криголам йшов в рамках графіка, проте потім погода почала різко погіршуватися.

"Тепер нам доведеться чекати на зміну вітру", - пожалівся він в SMS-повідомленні.

На криголамі подорожує знімальна група британського телеканалу ВВС, що збирає матеріал для багатосерійного документального фільму The Frozen Planet ("Замерзла планета"). На борту судна, окрім знімальної групи, знаходяться туристи, що відправилися в круїз по Антарктиці, щоб подивитися на найбільших представників сімейства пінгвінових - імператорських пінгвінів.

Наголошується, що пасажирам судна ніщо не загрожує, їхнє життя поза небезпекою. Люди - зокрема, члени знімальної групи - засмучені неможливістю продовжити подорож, відзначили в прес-службі телекомпанії ВВС.

Учені, які зараз знаходяться на криголамі дають щоденні лекції, щоб розважити пасажирів застряглого в льодах судна. Очікується, що найближчим часом погода покращиться, і криголам зможе продовжити подорож до пункту призначення - в порт міста Ушуайя, аргентинської частини Вогненної Землі, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Російський криголам застряг в льодах Антарктиди (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі