понеділок, 25 серпня 2008 14:36

Російські вчителі будуть виправдовувати Сталіна

Російська академія підвищення кваліфікації працівників освіти представила концепцію нового базового підручника для викладання "Історія 1900-1945 років".

Учителям, які розповідають російським учням про період сталінських репресій, відтепер слід робити акцент на тому, що "Сталін діяв у конкретній історичній ситуації, діяв як керівник цілком раціонально, як охоронець системи та прибічник розвитку країни в індустріальне суспільство, як лідер країни, якій в майбутньому загрожує велика війна".

Основну увагу учнів рекомендовано зосереджувати на поясненні мотивів та логіки дій Сталіна. Згідно з новим російським підручником, терор був поставлений на службу індустріальному розвитку, а планові арешти інженерів були необхідні для вирішення оборонних та господарських завдань на Далекому Сході та в Сибіру.

Жертвами репресій російські вчителі історії тепер називатимуть лише тих, кого засудили до страти за часів Сталіна. Люди, які вмерли у таборах та під час депортацій, рекомендовано жертвами репресій не вважати, повідомляє ICTV

Зараз ви читаєте новину «Російські вчителі будуть виправдовувати Сталіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі