неділя, 13 березня 2022 03:29

Російські пропагандисти розробили "посібник" для створення фейків

Окупнати поширюють на своїх каналах у соціальних мережах інструкцію для створення фейків про війну з Україною.

Російські пропагандисти дають конкретні вказівки щодо поширення неправдивої інформації, повідомляють у Центрі протидії дезінформації.

"В наведеній статті чітко вказують, як дезінформувати людей і пояснюється той чи інший прийом, посилаючись на знання "української психології", - пишуть у повідомленні.

Автор: Центр протидії дезінформації
  Інструкція для створення пропаганди проти України
Інструкція для створення пропаганди проти України

Пропагандисти також виділяють чотири пункти при створенні фейків:

- Фейк має бути банальним. Щоб впливати на широкі верстви суспільства, не потрібно вигадувати нічого надприродного. Краще додати навіть трохи абсурду. ("Націоналісти в Україні розпинають російських дітей")

- Фейк повинен мати потужний меседж та залишати простір для власних фантазій. ("Мер - російський шпигун")

- Фейк повинен враховувати місцеві особливості. Вірогідності йому надає прив'язка до місцевості. ("У селі Іванівка російські танки")

- Багаторазове повторення. Написане трьома людьми в чаті стає істиною. А якщо додати сакральне "Влада всім бреше!", то цей фейк не спростує жодного аргументу.

11 березня РФ ініціювала скликання Радбезу ООН для обговорення "військово-біологічної діяльністі" США в Україні". Окупанти поширюють фейк, що нібито в країні розміщенні лабораторії США для виготовлення "біологічної зброї".

Зараз ви читаєте новину «Російські пропагандисти розробили "посібник" для створення фейків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі