пʼятниця, 29 червня 2018 16:31

РФ приховує реальний стан здоров'я утримуваних українців - Денісова

  Денисова заявила, що Росія приховує інформацію про реальний стан здоров'я українських політв'язнів. Фото: Shari
Денисова заявила, що Росія приховує інформацію про реальний стан здоров'я українських політв'язнів. Фото: Shari

Кремль приховує інформацію про реальний стан здоров'я ув'язнених за політичними мотивами українців.

Відповідну заяву зробила уповноважена Верховної Ради України Людмила Денісова на брифінгу в Москві, передає Сьогодні.

"Я констатую, що РФ приховує реальний стан здоров'я утримуваних українців. Ні до кого з них немає доступу незалежних гуманітарних організацій і МКЧХ. Ми не знаємо правди про стан їхнього здоров'я. Суперечлива заяву про стан здоров'я Сенцова змушує думати, що його можуть насильно годувати" , – сказала вона.

Також Денісова зауважила, що Сенцова утримують у в'язниці як громадянина України.

"РФ безумовно визнає, що Сенцов є громадянином України. Сенцов не зміг надати ні паспорт громадянина РФ, ні його копію, ні його номер. Він – громадянин України", – розповіла омбудсмен підкресливши, що не існує жодного документа, який говорив би про російське громадянство Сенцова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пошту не російською мовою вилучають, - Кольченко розповів про умови ув`язнення

Денісова також заявила про намір проінформувати комісара Ради Європи з прав людини Дуню Міятович про недопуск до українських в'язнів.

"Я проінформую послів країн нормандського формату, Європейського Союзу та США про порушення: міжнародних конвенцій, мого мандата як омбудсмена, домовленостей президентів. Найближчим часом я відвідаю Страсбург, щоб проінформувати комісара Ради Європи з прав людини про недопуск до всіх українських заручників. Я закликаю її відвідати українців в тюрмах РФ. Також я донесу цю інформацію до відповідних місії ООН і ОБСЄ", – сказала Денісова.

Українського політв'язня Станіслава Клиха з колонії етапували до психіатричної лікарні. У нього істотно погіршився стан здоров'я.

Зараз ви читаєте новину «РФ приховує реальний стан здоров'я утримуваних українців - Денісова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі