неділя, 22 травня 2022 09:35

Спецтема: Війна Росії проти України

РФ намагається нав'язати світу думку, що Україна має іти на поступки

РФ намагається нав'язати світу думку, що Україна має іти на поступки
Через іноземних експертів РФ намагається нав'язати світу необхідну їй точку зору. Фото: AP

Цього тижня Росія через західних експертів просувала наратив про те, що світу та Україні треба йти їй на поступки.

The National Interest опублікував матеріал ветерана розвідки США Пола Пілара, де він заявив, що "приниження" РФ санкціями та усунення Путіна від влади "зашкодить усьому світу". Про це інформує Центр протидії дезінформації в Telegram.

Також цього тижня сербський політолог Джордже Вукадіновіч, інтерв'ю з яким тиражували російські медіа за кордоном заявив, що НАТО "має понести відповідальність за війну" в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Інфотерор: розкрили нову порцію фейків російських пропагандистів

У матеріалі Politico вчені Патрік Портман, Джастін Логан і Бенджамін Фрідман також висловили думку, що Україні треба повертатися до "перемовин з Росією", бо Захід дає Україні "хибну надію на перемогу" в цій війні, приховуючи те, що не може довго допомагати грошима та зброєю.

У ЦПД наголосили, що всі ці заяви маніпулятивні. Через так званих іноземних експертів Росія намагається нав'язати світу необхідний їй погляд.

ЗМІ РФ повідомляють про те, що інформація про навмисний обстріл цивільної інфраструктури в місті Малин є фейковою, оскільки "російські підрозділи продовжують знищувати суто військову інфраструктуру України". Це - дезінформація!

Російська пропаганда з посиланням на турецьке видання Aydinlik заявила, що "київський режим не дозволяє турецьким морякам залишити порт Одеси й використовує їх як живий щит, щоб створити перешкоду для наступу російських військ на місто". Це - фейк!

Зараз ви читаєте новину «РФ намагається нав'язати світу думку, що Україна має іти на поступки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі