пʼятниця, 20 травня 2022 09:13

Спецтема: Війна Росії проти України

Інфотерор: розкрили нову порцію фейків російських пропагандистів

Інфотерор: розкрили нову порцію фейків російських пропагандистів
У РФ видали чергову порцію неправдивої інформації про Україну. Фото: pixabay.com

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 20 травня.

Російські пропагандистські засоби масової інформації поширюють нову маніпуляцію з посиланням на першого заступника постійного представника Російської Федерації при ООН Дмитра Полянського, повідомила у п'ятницю пресслужба ЦПД у Telegram.

"Західні країни на засіданні Ради безпеки ООН не спростували угоду з Україною щодо обміну українського зерна на зброю", - йдеться у його заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Фантазія буяє": у Запорізькій області окупанти розганяють два нові фейки

Міністерство оборони поширює дезінформацію, що на територіях садочків і шкіл Краматорська, Слов'янська та Дружківки військовослужбовці українських озброєних формувань нібито "розмістили склади з боєприпасами та важке озброєння, зокрема, артилерію та РСЗВ, а мешканців прилеглих будинків під приводом збереження їхніх життів насильно утримують у підвалах без води та продовольства".

"У Бахмуті Донецької області на верхніх поверхах багатоквартирних житлових будинків націоналісти обладнали вогневі позиції та снайперські точки. Підходи до будинків заміновані, але місцевому населенню навмисне про це не повідомили", - дезінформує російське відомство.

Для створення фейків Росія намагається залучити іноземні засоби масової інформації. Усвідомивши, що світова громадськість більше не вірить брехливим повідомленням російських телеканалів, кремлівські пропагандисти вирішили залучити до своєї діяльності європейських журналістів і світові ЗМІ.

Зараз ви читаєте новину «Інфотерор: розкрили нову порцію фейків російських пропагандистів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі