четвер, 10 серпня 2023 09:42

Спецтема: Війна Росії проти України

РФ може відновити атаки по енергосистемі України: п'ять речей, які варто придбати до настання холодів

РФ може відновити атаки по енергосистемі України: п'ять речей, які варто придбати до настання холодів
Майбутня осінь та зима також обіцяють бути важкими, бо енергосистема серйозно постраждала, а ворог не зупиниться. Фото: 5WATT

Країна-агресорка Росія відновить удари по енергетичній інфраструктурі України з настанням холодів.

У цьому впевнені у Міністерстві енергетики. Росія атакувала українську енергетику впродовж усього опалювального сезону – з 10 жовтня до 9 березня включно. Зараз триває наймасштабніша за всю історію України ремонтна кампанія на енергооб'єктах.

Тож майбутня осінь та зима також обіцяють бути важкими, бо енергосистема серйозно постраждала, а ворог не зупиниться.

Тож варто підготуватися і перевірити свої запаси і розпочати підготовку до складного періоду. Gazeta.ua розповість, які речі слід придбати у першу чергу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно зберігати power bank, щоб продовжити термін його служби: 5 порад

Повербанки

На випадок, якщо світла не буде тривалий час, і треба буде підзарядити телефон чи інши пристрої. Є варіанти на різний гаманець.

Ліхтарі

Щоб освітлити свій будинок чи квартиру у період відключення електрики. Можна придбати невеликі ліхтарики на батарейках та розвісити їх по дому. Також є варіанти, які можна заряджати від мережі та ліхтарі з сонячними батареями.

Лампочки з акумулятором

За допомогою цієї лампочки також можна освітлити будинок, доки не увімкнуть світло. Вона може працювати протягом кількох годин, якщо акумулятор заздалегідь був заряджений.

Сумка-холодильник

Під час відключення світла потрібно подбати не лише про освітлення, а й про продукти, які у відключеному холодильнику можуть швидко зіпсуватися. Така річ здатна зберігати холод від 2 до 7 години. Вона знадобиться, якщо на вулиці буде тепло і не можна буде зберігати продукти на балконі.

Портативні газові плити

Це незамінна річ для власників електричних плит. Така плитка працює від газових балонів. Вона також зможе виручити у випадку, якщо буде вимкнено газ. Головне, дотримуватися інструкції та поводитися обережно.

Непоганим рішенням в умовах постійних вимкнень світла може бути придбання туристичного газового пальника.

Але користуватися ними потрібно обережно й дотримуватися певних правил, пише Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «РФ може відновити атаки по енергосистемі України: п'ять речей, які варто придбати до настання холодів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі