субота, 15 квітня 2023 16:40

Як правильно зберігати power bank, щоб продовжити термін його служби: 5 порад

Як правильно зберігати power bank, щоб продовжити термін його служби: 5 порад
Повербанк або зовнішній акумулятор – це портативний пристрій із простим та інтуїтивно зрозумілим принципом роботи. Фото: Depositphotos

Повербанк або зовнішній акумулятор – це портативний пристрій із простим та інтуїтивно зрозумілим принципом роботи.

Коли через російські ракетні атаки більшість українців вимушено залишалися без світла – на допомогу завжди приходив повербанк. На щастя, зараз таких атак поменшало, енергосистема прийшла у норму, а українці відклали додаткові "зарядки" у шафу. Втім, готовим потрібно бути до будь-чого, тим більше під час війни.

Почнемо з того, що додаткова батарея має властивість втрачати рівень працездатності та приходити до зношування, як і будь-яка інша техніка. Будь-яким акумуляторам при активному використанні властиво втрачати свій початковий заряд і старіти.

У середньому "банки" розраховані на певну кількість циклів перезарядки – від 500 до 1000 (протягом двох-трьох років експлуатації). Крім того, якщо пристрої не використовуються довгий час, їх АКБ все одно виходять з ладу, старіючи та втрачаючи початкову потужність.

На превеликий жаль, такий процес є природним і необоротним для будь-яких літій-іонних та літій-полімерних акумуляторів. Проте існують деякі особливості використання та догляду за повербанками, які можуть продовжити термін їхньої служби. Про них Gazeta.ua і розповість.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як безпечно користуватися зарядними пристроями

Декілька порад, як продовжити термін служби Power Bank

1. Після придбання нового повербанку необхідно повністю розрядити його до 0%

Незалежно від початкового заряду, повербанк важливо спочатку розрядити до 0%, потім зарядити до повного рівня – 100%. Виробники рекомендують проводити 3-4 повні цикли заряду з моменту покупки.

2. Не переривати живлення від мережі, доки батарея "банки" не зарядиться на 100%

3. Розрядка повербанку до 50%

Якщо зовнішній акумулятор не використовуватиметься протягом тривалого часу, рекомендується розрядити його до 50% заряду. Зберігання повністю заряджених або розряджених акумуляторів може суттєво позначитися на його подальшій працездатності та ефективності.

4. Не допускати перегріву АКБ

Акумуляторні батареї не повинні перебувати під сонячними променями, біля опалювальних приладів, а також навантажуватися при активному живленні від мережі.

5. Розряджати АКБ повербанку

При рідкісному використанні додаткової батареї слід розряджати пристрій хоча б один раз на 1-2 місяці.

З часом кожен користувач смартфона стикається з тим, що його пристрій починає працювати не зовсім коректно. Зокрема, телефон починає гальмувати, зависати, швидкість його роботи знижується, а відгук операційної системи стає повільнішим.

Це може трапитися як і з бюджетним смартфоном, так і з дорогим "флагманом". Зазвичай, прибрати такі негаразди допомагає звичайне перезавантаження пристрою. Gazeta.ua розповість, що відбувається при перезавантаженні телефону і як часто це потрібно робити, щоб гаджет працював без "зависань".

Зараз ви читаєте новину «Як правильно зберігати power bank, щоб продовжити термін його служби: 5 порад». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі