четвер, 26 лютого 2009 17:38

Резерви Банку Росії скоротилися майже на 5 мільярдів доларів

Резерви Банку Росії скоротилися майже на 5 мільярдів доларів
Об"єм міжнародних резервів ЦБ за станом на 20 лютого склав $381,9 млрд проти $386,6 млрд на 13 лютого, повідомив департамент зовнішніх та громадських зв"язків Банку Росії. Таким чином, за тиждень золотовалютні резерви Банку Росії зменшилися на $4,7 млрд., або на 1,2%.

Міжнародними резервами Росії є високоліквідні фінансові активи, що знаходяться у розпорядженні Банку Росії та федерального уряду. Міжнародні резерви складаються з активів в іноземній валюті, монетарного золота, спеціальних прав запозичення (SDR), резервної позиції в МВФ та інших резервних активів.

Варто відзначити, що зменшення резервів розпочалося ще в серпні 2008 року на тлі фінансової кризи і падіння цін на нафту. Найбільшого удару по резервах завдала спроба утримати рубль від падіння по відношенню до долара та євро. Скорочення міжнародних резервів стало однією з причин зниження рейтингу Росії агентством FitchRatings.

На початку лютого суверенний рейтинг Росії був знижений на одну лінійку, прогноз рейтингу - "негативний". Ще однією причиною зниження виявилися проблеми з виплатою зовнішнього боргу російськими компаніями. За оцінками експертів, компаніям належить виплатити більше 100 млрд дол. західним кредиторам.

За матеріалами РБК, Полит.ру

Зараз ви читаєте новину «Резерви Банку Росії скоротилися майже на 5 мільярдів доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі