четвер, 01 квітня 2010 15:38

Рекордні зливи затоплюють США

Рекордні зливи затоплюють США

Тисячі житлових будинків залишилися без електроенергії, і багатьом жителям довелося евакуюватися в зв"язку зі зливами, що викликали рекордну за розмахом повінь у штаті Род-Айленд. Як повідомляє Associated Press, Барак Обама оголосив штат зоною стихійного лиха і розпорядився направити на протистояння стихії ресурси федеральної влади.

Остання повінь - вже друга в Новій Англії за останній місяць - виявилася набагато быльш руйнівною за попередню. На просторі від Мена до Коннектикуту затопило автомобільні магістралі, а каналізаційні системи виявилися переповнені паводковими водами.

Величина опадів, що випали в березні в Провіденсі, Род-Айленд, досягла майже сорока сантиметрів і побила історичний рекорд. Рекорди побито і в інших містах північного сходу США.

Координація заходів з боротьби з повінню в Род-Айленді доручена Федеральному агентству з надзвичайних ситуацій (FEMA). У штатах Род-Айленд, Массачусетс і Коннектикут розгорнуті сили національної гвардії.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Рекордні зливи затоплюють США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі