понеділок, 15 березня 2010 13:30

Повінь у Казахстані забрала життя 34 людей

Повінь у Казахстані забрала життя 34 людей
В Алма-Атинській області рясні опади і танення снігу в ніч на п"ятницю, 12 березня, призвели до розмиву дамби, прориву дамби водосховища Кизил-Агаш. За останніми даними, в повені загинули 34 людини.

У селі Кизилагаш, що складався з 465 дворів, у яких мешкали 2 240 чоловік, в результаті повені знищено 80% дворів, пошкоджено 20%. У регіоні внаслідок паводків припинено рух залізничного транспорту, закрито низку автодоріг. За фактом загибелі людей порушено кримінальну справу, в рамках якої затримано керівників регіону, відповідальних за підготовку до весняного паводку.

"У зв"язку з надзвичайною ситуацією в Аксуський районі Алма-Атинської області на кожного загиблого під час повені в селі Кизилагаш акіматом області (адміністрацією) буде виплачено по 500 тисяч тенге", - йдеться в повідомленні.

Крім того, відповідно до рішення держкомісії в селі Кизилагаш будуть побудовані нові будинки, аварійне житло буде відремонтовано. Кожному члену сім"ї, що постраждала від повені, що залишилися без житла, худоби та іншого майна, урядом Казахстану буде виплачена компенсація в розмірі 121 тисяч тенге (близько 800 доларів).

РИА Новости
Зараз ви читаєте новину «Повінь у Казахстані забрала життя 34 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі