субота, 31 грудня 2022 10:08

Спецтема: Війна Росії проти України

Ракети з моря: скільки "Калібрів" РФ націлила на Україну 31 грудня

31 грудня на бойовому чергуванні в Чорному, Азовському й Середземному морях перебувають 15 суден Російської Федерації.

У Чорному морі на бойовому чергуванні стоїть до п'яти ворожих кораблів, серед них немає носіїв крилатих ракет "Калібр", повідомили в суботу Військово-морські сили України.

"Водночас у Середземному морі чатують дев'ять російських кораблів, зокрема, п'ять ворожих носіїв ОТКР "Калібр" із сумарним залпом у 72 ракети. В Азовському морі на бойовому чергуванні перебуває одне вороже судно", – йдеться в повідомленні.

Автор: facebook.com/navy.mil.gov.ua
  ЗСУ повідомили, скільки ракетоносіїв Росія тримає у морі
ЗСУ повідомили, скільки ракетоносіїв Росія тримає у морі

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міноборони РФ зробило цинічну заяву під час масованої атаки на Україну

За добу прохід Керч-Єнікальською протокою в інтересах РФ здійснили:

– до Чорного моря: 23 судна, із них сім продовжили рух у напрямку протоки Босфор;

– до Азовського моря: 11 суден, зокрема, одне рухалося з Босфору.

"Рух цивільних суден через акваторію Азовського моря й надалі здійснюється з вимкненими передавачами системи автоматичної ідентифікації, що порушує Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 року", – додали у ВМС.

Уранці 29 грудня російська армія завдала чергового масованого удару по Україні. Запустила ракети та дрони-камікадзе. Вибухи пролунали у низці областей та Києві.

Протиповітряна оборона знищила 54 російські крилаті ракети з 69 запущених ворогом, повідомив головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний.

Серед цих 69 ракет були зокрема Х-101/Х-555, "Калібри" та С-300. Пуски здійснювали з Ростовської області РФ, Каспійського та Чорного морів, повідомили в Повітряних силах. Також сили ППО збили 11 безпілотників іранського виробництва Shahed.

Росія стверджує, що в неї "ніколи не закінчаться" ракети "Калібр". Та попри таку заяву країна-агресорка не здатна захистити свою територію. Це констатують аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) у новому звіті.

Зараз ви читаєте новину «Ракети з моря: скільки "Калібрів" РФ націлила на Україну 31 грудня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі