вівторок, 15 березня 2016 17:20

Раді запропонували переглянути закон про декомунізацію

Раді запропонували переглянути закон про декомунізацію

Депутати партії "Наш край" внесли до Верховної Ради законопроект, який скасовує фінансування декомунізації за рахунок громадян. Про це сьогодні на брифінгу у Верховній Раді заявив народний депутат, співголова політичної партії "Наш край" Антон Кіссе.

"Сьогодні я зареєстрував законопроект, щоб фінансові зобов'язання, пов'язані з декомунізацією, були віднесені на рахунок держави", – сказав Антон Кіссе.

За його словами, підприємців необхідно звільнити від оплати адміністративного збору при перейменуванні населених пунктів, вулиць тощо у зв'язку з декомунізацією. Тобто від сплати 410 грн і 140 грн з юридичних та фізичних осіб відповідно.

Антон Кіссе нагадав, що у законі про декомунізацію було передбачено, що ані юридичні, ані фізичні особи-підприємці не будуть платити адміністративний збір за перереєстрацію статутних документів через перейменування. Однак з 1 січня 2016 року, після ухвалення нової редакції закону про державну реєстрацію, з нього зникла ця норма. "Йдеться про сотні мільйонів гривень у масштабах країни", – наголосив Антон Кіссе.

Окрім того, під час реалізації закону про декомунізацію держава може залізти й до гаманців жителів перейменованих вулиць. Як зазначив співголова партії "Наш край", оскільки кошти на заміну табличок та покажчиків з назвами вулиць не закладені до бюджету, на місцях уже лунають пропозиції закласти їх в тариф на утримання прибудинкової території.

"Закон ухвалено. Його треба виконувати. Але разом з тим проблеми з оформлення правовстановлюючих документів та заміни табличок не повинні лягати на плечі підприємців і звичайних громадян. Інтереси людей мають бути захищені", – підсумував Антон Кіссе.

Довідково

Проект закону, запропонований партією "Наш край", передбачає:

Внесення до Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань" (Відомості Верховної Ради України, 2003 р., № 31-32, ст. 263) таких змін:

Частину першу статті 36 доповнити абзацом такого змісту:

"Адміністративний збір не справляється за проведення державної реєстрації змін, що вносяться до установчих документів юридичних осіб, пов'язаних із прийняттям Закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки", а також зміни місцезнаходження юридичної особи, місця проживання фізичної особи у зв'язку із зміною назви (перейменуванням) скверів, бульварів, вулиць, провулків, узвозів, проїздів, проспектів, площ, майданів, набережних, мостів, інших об'єктів топоніміки населених пунктів".

Закон має набрати чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Зараз ви читаєте новину «Раді запропонували переглянути закон про декомунізацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі