пʼятниця, 14 липня 2023 11:56

Рада змінила дати трьох державних свят

Рада змінила дати трьох державних свят
Рада прийняла законопроект про зміну дат трьох свят. Фото: t.me/yzheleznyak

Верховна Рада 14 липня проголосувала за зміну дат трьох державних свят.

Йдеться про Різдво Христове, День української державності та День захисників і захисниць України. Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк.

За таке рішення проголосував 241 народний депутат. Двоє були проти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи отримають українці додатковий вихідний на День Незалежності

Тепер Різдво в Україні офіційно святкуватимуть 25 грудня. На 15 липня із 28 перенесли День української державності. А День захисників і захисниць України відзначатимуть 1 жовтня.

"Цей закон підпишуть після 28 липня, тому ще в цьому місяці День української державності буде 28 липня", – додав Железняк.

24 травня Православна церква України (ПЦУ) офіційно повідомила про рішення перейти на новоюліанський календар з 1 вересня 2023 року. При цьому наголошується, що парафії і монастирі, які бажають дотримуватися старого календаря, матимуть цю можливість.

Таким чином із 1 вересня 2023 року більшість християн України почнуть відзначати релігійні свята за новим календарем. Зокрема, Різдво святкуватимуть 25 грудня, а не 7 січня, день Святого Миколая 6 грудня, а не 19 грудня, Водохреще 6 січня, а не 18 січня. Водночас не зміниться дата святкування Великодня та деяких інших свят.

Зараз ви читаєте новину «Рада змінила дати трьох державних свят». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі