четвер, 10 липня 2008 10:06

"Росія повинна припинити лякати пострадянські країни"

Росія повинна відмовитися від політики залякування на пострадянському просторі. З такою заявою виступила напередодні держсекретар США Кондоліза Райс під час візиту в Тбілісі.

Райс зустрілася тет-а-тет з президентом Грузії Михайлом Саакашвілі, підкресливши перед зустріччю, що "приїхала в гості до друга", повідомляє AssociatedPress.

Раніше Росія заявила, що "дії Тбілісі є реальною загрозою миру і безпеці на Південному Кавказі і здатні поставити регіон на межу нового збройного конфлікту з непередбачуваними наслідками".

МЗС РФ повідомило, що Москва внесла на розгляд Ради Безпеки ООН проект резолюції по Грузії у зв"язку з різким загостренням напруженості в зонах грузино-абхазського і грузино-південносетинського конфліктів.

8 липня ц.р. держсекретар США побувала в Чехії, де поставила підпис під міжурядовою угодою про розміщення елементів системи ПРО США на чеській території. МЗС РФ достатньо жорстко відреагувало на підписання угоди, погрожуючи застосувати "військово-технічні методи" у разі початку розгортання ПРО у російських кордонів. К.Райс заявила, що відповідь Москви  розчаровує, хоча не є несподіваною, повідомляє РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «"Росія повинна припинити лякати пострадянські країни"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі