пʼятниця, 12 лютого 2010 14:58

"Мій роман подавали на здобуття Шевченківської премії двічі" - Пагутяк

"Мій роман подавали на здобуття Шевченківської премії двічі" - Пагутяк

Львівська письменниця Галина Пагутяк здобула цьогорічну Шевченківську премію в галузі літератури. Нагороди удостоївся її роман "Слуга із Добромиля".

В той же час однією з найпопулярніших книжок на ринку українських книжкових новинок став її роман "Урізька готика".

Письменниця прокоментувала Gazeta.ua свою реакцію на здобуття премії та розповіла про свої твори.

"Мій роман "Слуга із Добромиля" подавали на здобуття премії двічі, - каже львівська письменниця 50-річна Галина Пагутяк. - Минулого разу премію дали Марії Матіос, цього року – мені. Як дізналася - зраділа. Мабуть, цьогоріч змінився склад Шевченківського комітету, та їм сподобалася моя книжка".

"Цей роман написала 2007-го. Його ідею мені підкинув редактор видавництва "Знання" Мирон Іваник. Порадив написати роман про місто Добромиль. Він народився у Добромилі, завджи мріяв, щоб про це місто знали всі українці. Це фантастичний роман про дивну істоту, яка живе 800 років. Вона мешкає у Добромилі та на власні очі бачить всі історичні події, які відбувалися на території України", - коротко розповідає про книгу-переможця.

Галина Пагутяк – авторка 14 романів. Найкращою своєю книгою вважає роман "Урізька готика", написаний за мотивами розповіді Івана Франка про спалення упирів у селі Нагуєвичах 1830 року.

Зараз ви читаєте новину «"Мій роман подавали на здобуття Шевченківської премії двічі" - Пагутяк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі