понеділок, 18 лютого 2008 10:29

"І Абхазія, і Південна Осетія, і Придністров"я повинні мати більше шансів бути визнаними ніж Косово"

Президент самопроголошеної республіки Абхазія Сергій Багапш вважає, що самопроголошення незалежності Косова створило прецедент, і говорити про унікальність цього випадку не можна.

"Це (самопроголошення незалежності Косова) створює прецедент", - сказав Багапш у інтерв"ю РІА Новости. "Говорити про якусь унікальність Косова просто не доводиться - необхідний універсальний підхід", - додав Багапш.

"Буде Косово залежною державою чи незалежною, ми на це не особливо звертаємо увагу. Ми як йшли до своєї незалежності, так і йтимемо", - продовжив він.

"Як розвиватиметься ситуація - сказати складно, але, я думаю, що від цього процесу і Росія осторонь не залишиться, і інші країни", - вважає Багапш.

"Якщо дивитися без подвійних стандартів, то, звичайно, і Абхазія, і Південна Осетія, і Придністров"я повинні мати більше шансів бути визнаними - і історично, і політично. Але існуючі подвійні стандарти призводять до того, що сьогодні захотіли американці - і вони (косовари) визначилися (з незалежністю)", - сказав він.

Раніше МЗС РФ заявив, що одностороннє проголошення і визнання рядом країн незалежності Косова доведеться враховувати щодо ситуації в Абхазії і Південній Осетії.

При цьому Росія підтверджує своє незмінне прагнення сприяти мирному врегулюванню грузино-абхазького і грузино-осетинського конфліктів у рамках існуючих форматів і всемірно протидіяти будь-яким спробам вирішувати проблеми силовими методами.

"Наголошуємо, що будь-який крок проти територіальної цілісності Грузії на основі спекуляції темою Косова або будь-якою іншою темою заведуть грузино-російські відносини у глибоку, серйозну і небезпечну безвихідь, пошук виходу з якого буде украй складним", - указує у зв"язку з позицією російського зовнішньополітичного відомства МЗС Грузії, повідомляє ІА "Новости-Грузия".

Зараз ви читаєте новину «"І Абхазія, і Південна Осетія, і Придністров"я повинні мати більше шансів бути визнаними ніж Косово"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі