вівторок, 19 травня 2009 11:32

"Грузія є окупованою країною" - Саакашвілі

"Грузія є окупованою країною" - Саакашвілі

Росіяни хочуть нової війни, каже Михайло Саакашвілі в інтерв"ю, яке він дав Марії Серені Натале, кореспонденту CorrieredellaSera.

В ході бесіди з журналісткою президент Грузії Михайло Саакашвілі визнав, що здійснював помилки, наприклад дуже різко змінював керівництво поліції та міністерств.

Але без швидких і радикальних кроків, за його словами, було б неможливо вивільнити енергію країни, що необоротно змінилася до теперішнього часу. Слід ще вирішити безліч завдань, зокрема укріпити демократичну свідомість і поліпшити умови життя населення, створюючи інфраструктури, будуючи дороги, будинки, а також розвиваючи культуру, творчість - все, що необхідне для пробудження нації, сказав він.

Кажучи про спробу державного перевороту, зроблену два тижні тому, Саакашвілі заявив, що є докази про підкуп військового керівництва. Те, що Грузія є окупованою країною, підтверджується мілітаризацією російською стороною провінцій Абхазія та Південна Осетія.

"Вони розширюють бази, присилають солдатів, порушуючи міжнародні договори. Тисячі грузин були вигнані з Абхазії, а в Осетії вже стільки ж жителів, скільки і солдат. Вони хочуть нав"язати нам менталітет облоги і спорудити нову Берлінську стіну, яка відокремить нас від Сухумі та Цхінвалі. Як поступить Європа, закриє очі, як свого часу на Судети? На щастя, я не бачу нових Чемберленів. Ми всі розуміємо, що існують непорушні принципи", - сказав Саакашвілі.

Грузинський президент стверджує, що росіяни хочуть нової війни. Він сумнівається, що у них вийде реалізувати своє завдання, але вони вже одного разу перейшли межу.

За словами грузинського лідера, росіяни хочуть позбавитися від Грузії. "Путін відкрито заявив про це: НАТО повинне забути нас", - сказав Саакашвілі.

На його думку, в даний час Грузія потребує термінового прийому в ЄС і починати треба з перегляду візового режиму. "НАТО обіцяло прийняти нас до своїх лав, але ми отримали від воріт поворот. Рано чи пізно альянс зрозуміє, що не варто тримати нас за воротами", - сказав Саакашвілі.

Іносми.Ру, Corriere della Sera, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Грузія є окупованою країною" - Саакашвілі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі