понеділок, 18 травня 2009 18:09

Грузинська опозиція пообіцяла діяти радикально і гостро

Грузинська опозиція пообіцяла діяти радикально і гостро
На сьогоднішньому мітингу перед парламентом Грузії консерватор Звіад Дзідзігурі заявив, що опозиція продовжить радикальні та гострі акції.

За його словами, грузинський народ "ніколи не втомиться і завжди боротиметься за справедливість", "опозиція і народ сильніші, більші та патриотичніші за владу", що "зумовить їхню перемогу".

Крім того, в палаці шахів відбулася зустріч опозиції з громадськістю, де був поширений текст спеціального звернення. У ньому, зокрема, сказано, що "Саакашвілі, який перетворився на ганьбу і головну небезпеку для країни, має піти у відставку, і мають бути призначені нові президентські та парламентські вибори. Без цього в країні не запанує мир, і політичні процеси не повернуться в мирне, конструктивне русло. Всі повинні переконатися, що це воля більшості населення не тільки Тбілісі, а всієї Грузії".

Автори звернення закликають політичні партії бути принциповими і послідовними на шляху досягнення головної мети: "з одного боку, гострі мирні вуличні акції, а з іншого, переговори з владою - ті два інструменти, які у разі узгодженої дії зроблять боротьбу проти режиму ефективнішою".

У зверненні міститься заклик до населення Грузії "26 травня, в день незалежності, всім твердо стояти разом, перейнявшись високою свідомістю громадянськості, щоб змусити владу, що втратила людське обличчя, мирно піти з нашої політичної арени і дати країні можливість розвитку".

У свою чергу, один з лідерів партії "Тавісуплеба" Сандро Брегадзе заявив в інтерв"ю газеті "Ахали таоба", що, із його точки зору, переговори, які проходять зараз між певною частиною опозиції та владою, не принесуть жодних результатів.

"Ще раз чітко хочу відзначити, що це певна частина опозиції, оскільки, не дивлячись на нашу глибоку пошану до пана Іраклія Аласанія, він не є ані нашим представником, ані лідером. Він - представник і лідер своєї партії та альянсу. Якби йшлося про переговори, то вони повинні були пройти 9, 10 або 11 квітня, коли на вулиці вийшла величезна кількість людей. Влада відчула сильний пресинг, була налякана та була готова піти на серйозні поступки. Ці переговори повинні були проходити за посередництва якого-небудь авторитетного міжнародного органу, в даному випадку Євросоюзу, оскільки, якщо пам"ятаєте, в новітній історії саме ЄС став гарантом демократичної зміни влади Сербії. Був також приклад України, коли Кучма йшов, і Україна фактично була поділена надвоє - на Східну і Західну", - підкреслив Брегадзе.

Нагадаємо, акції протесту в Грузії проходять з 9 квітня. Основна вимога опозиції - відставка президента Михайла Саакашвілі, передає "Грузия Online".

Зараз ви читаєте новину «Грузинська опозиція пообіцяла діяти радикально і гостро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі