середа, 15 червня 2022 21:46

Спецтема: Війна Росії проти України

"Путіну потрібен Сіверськодонецьк" - військовий експерт про ситуацію на Луганщині

"Путіну потрібен Сіверськодонецьк" - військовий експерт про ситуацію на Луганщині
Для нашого державного керівництва утримання адміністративного центру Луганщини має символічне значення, говорить Павло Лакійчук. Фото: Facebook

Росії важливо захопити Сіверськодонецьк на Луганщині, тому що президенту країни-агресорки Володимиру Путіну потрібно показати хоч якусь перемогу. Для України це місто важливе, як адміністративний центр області. Про це в інтерв'ю Gazeta.ua розповів Павло Лакійчук, керівник безпекових проєктів Центру глобалістики "Стратегія XXI".

"З точки зору політики – і для нас, і для росіян Сіверськодонецьк важливий. Для Путіна це стане перемогою, як було з Маріуполем. Для нашого державного керівництва утримання адміністративного центру Луганщини має символічне значення. Але я хотів би, щоб переважала думка військового командування", – говорить Лакійчук.

Лисичанськ значно зручніший для ведення оборони, ніж Сіверськодонецьк, додає експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Російський флот отримує поразки в Чорному морі" - Павло Лакійчук

"Особливо після втрати позицій на лівому фланзі. Там, де панівні висоти над містом. Оборону вести складніше і військові притиснуті до річки позаду. У Лисичанську є потужна водна перешкода попереду, потужні фланги. Місто на панівній висоті. Це зовсім інша позиція для оборони. Можливо, завдання гарнізону Сіверськодонецька - дати час на створення міцної лінії оборони позаду", – каже Лакійчук.

У Сіверськодонецьку росіяни перегруповують війська та намагаються посилити угруповання. Штурм у місті продовжується, тривають бойові дії.

На Сіверськодонецькому напрямку війська РФ обстрілювали цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Сіверськодонецьк, Лисичанськ, Біла Гора, Устинівка, Тошківка та інших. Завдали авіаудару з вертольотів поблизу Метьолкіного.

Зараз ви читаєте новину «"Путіну потрібен Сіверськодонецьк" - військовий експерт про ситуацію на Луганщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі