середа, 22 травня 2024 08:03

Відключення світла впливають на виробництво зброї - ЗМІ

Відключення світла впливають на виробництво зброї - ЗМІ
Дефіцит електроенергії в Україні впливає на виробництво зброї. Фото: varta1.com.ua

Дефіцит електроенергії в Україні не лише створює дискомфорт для цивільного населення.

Відключення світла також ускладнюють виробництво зброї. Про це пише The New York Times.

"Це однозначно гальмує виробництво і воно стає дорожчим. Цивільним жителям легше вижити без електрики, але для військового виробництва під час війни критично важливо її мати", - розповів Олександр Дмитрієв, який координує роботу із забезпечення військових озброєнням та іншою технікою.

Україна зараз просить у західних партнерів допомоги у вигляді обладнання для електромереж. Так, компанія ДТЕК розпочала кампанію з проханням до країн ЄС передати Україні вживане обладнання, яке їм більше не потрібне.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як погода може вплинути на відключення електрики - Діденко пояснила

"Швидко придбати або замовити виробництво нового обладнання неможливо. Єдиний спосіб - отримати вживане обладнання з країн, яким воно більше не потрібно, і для цього потрібна лише їхня політична воля", - сказав представник компанії Павло Білодід.

Електрообладнання, яке можна використовувати в Україні, є у країн Східної Європи, що входили колись до соцтабору. Багато з них уже почали працювати над його передачею.

Разом з тим українські підприємці висловлюють занепокоєння через постійні відключення світла.

"Коли вдома відключають електроенергію, моя сім'я до цього підготувалася. Я найбільше боюся, що на роботі немає електроенергії, я не зможу обійтися без електрики", - розповів підприємець, що займається кравецьким бізнесом.

Міненергетики та Укренерго отримали доручення про термінову розробку та затвердження окремої постанови уряду, якою необхідно врегулювати питання планових відключень споживачів, що виникли як наслідок масованих ракетно-дронових атак Росією, енергетичної інфраструктури.

Графіки обмежень споживачів як побутових, так і промислових, мають бути "раціональними, справедливими та рівномірними". Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Зараз ви читаєте новину «Відключення світла впливають на виробництво зброї - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі