середа, 17 серпня 2022 09:48

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін з Шойгу взялись особисто ширити фейки про війну в Україні – РНБО

Путін з Шойгу взялись особисто ширити фейки про війну в Україні – РНБО
Дезінформацію про війну в Україні також продовжує генерувати президент Росії Володимир Путін. Фото: eastnews.ua

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 17 серпня.

Міністр оборони Російської Федерації Сергій Шойгу поширює дезінформацію щодо війни в Україні, повідомила у середу пресслужба ЦПД у Telegram.

"В Україні російським військовослужбовцям протистоять об'єднані сили Заходу, які управляють керівництвом цієї країни у гібридній війні проти РФ", – заявив росіянин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські чиновники "розганяють" провокаційні заяви про війну в Україні – РНБО

Дезінформацію також продовжує генерувати президент Росії Володимир Путін. Він заявив, що блок НАТО нібито рухається на Схід, збільшуючи військову інфраструктуру.

"Для утримання гегемонії їм потрібні конфлікти. Тому, реалізуючи проєкт "Антиросія", вони підготували для народу України долю "гарматного м'яса" та заплющили очі на поширення неонацистської ідеології, а також масові вбивства мешканців Донбасу", – сказав російський диктатор на військово-технічному форумі "Армія-2022".

Водночас у Міністерстві оборони Росії заявили, що в одному з медичних центрів Нових Санжар Полтавської області, де "дислокуються бойовики батальйону "Азов", нібито обладнали склад боєприпасів. Це – дезінформація, попереджають у ЦПД.

"Медичний персонал та пацієнтів націоналісти цинічно вигнали з медичного закладу", – зазначили у відомстві РФ.

Президент країни-агресорки Російської Федерації Володимир Путін в понеділок заявив, що росіяни нібито виконують всі завдання "спецоперації" проти України й "звільняють" Донбас. Низку антиукраїнських заяв Путін видав 15 серпня на військово-технічному форумі "Армія-2022".

Попри ці заяви мета Російської Федерації у війні в Україні залишається незмінною. Кремль прагне домогтися зміни влади у Києві та взяти під контроль більшу частину країни. Водночас Путін намагається спотворити свої справжні плани.

Зараз ви читаєте новину «Путін з Шойгу взялись особисто ширити фейки про війну в Україні – РНБО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі