середа, 22 березня 2006 14:17

Пташиного грипу в Україні немає

В Україні повністю ліквідовано пташиний грип і знято карантин. Про це повідомив віце-прем"єр-міністр з питань аграрної політики Юрій Мельник, 43 роки.<>

– На сьогодні можемо констатувати, що в Україні немає пташиного грипу, – сказав він.

Водночас Мельник зазначив, що через міграцію перелітних птахів визначено райони України, які вважаються зонами ризику зараження пташиним грипом. Це Одеська, Херсонська, Миколаївська, Запорізька, Донецька, Чернігівська, Сумська та частина Дніпропетровської області. А також увесь півострів Крим.

Віце-прем"єр розповів, що зараз в Україні вивчається питання вакцинації від пташиного грипу. Водночас Голова державного Департаменту ветеринарної медицини Іван Бісюк, 44 роки, повідомив, що зразки вакцини від вірусу пташиного грипу H5N1 уже завезені з Китаю, а від H5N2 – з Нідерландів. Спеціалісти досліджуватимуть їх щонайменше ще два місяці.

У грудні 2005 року в Криму було зафіксовано спалах пташиного грипу. З того часу в "заражених" населених пунктах півострова діяв надзвичайний стан, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Пташиного грипу в Україні немає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі