вівторок, 26 липня 2016 15:26

Психолог розповів, з чого найкраще почати відпустку

Психолог розповів, з чого найкраще почати відпустку
yabluchko.com.ua

Відпустку можна вдало провести, не покидаючи свого міста. Головне – змінити звичайний розпорядок дня і дозволити собі робити все, що захочеться.

Про це розповіла Марія Любаха, психолог із Черкас.

"Є кілька способів вдало почати відпустку. Перш за все – записатися на масаж. Потім прийняти соляну ванну, послухати медитацію. Схожі завдання розписані протягом дня. Кожну годину щось робити. Головне – нові відчуття", – говорить психолог.

Активний відпочинок не обов'язковий, якщо людина цього не любить.

"Однак добре пройтися вулицями. Якщо ви щодня на машині – покатайтеся в автобусі чи тролейбусі. Або проїдьте у сусіднє місто, кілометрів за 30. Під час руху згорають гормони стресу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До 2 тис. туристів приймає щодня фортеця Рабат у Грузії

Спробуйте зрозуміти, від чого ви втомилися. Напишіть "Що хочу встигнути за відпустку?" На день слід запланувати десять завдань. Перші три речі, що будуть у списку, – найважливіші. Однак дуже навантажувати себе не варто.

На відпочинку не можна собі нічого забороняти, вважає Марія Любаха. Скажіть: "Я заслуговую на цей тиждень відпочинку і робитиму все, що захочу".

"Коли ми згадуємо свої відпустки, то забуваємо, скільки відпочивали, влітку чи взимку це було, і скільки витратили грошей. Запам'ятовуються тільки емоції. Багато бізнесменів відпочинок витрачають на пошук нових ідей. У дорогу, наприклад, беруть якийсь журнал. Кажуть: "З подорожей і журналів черпаємо хоч якусь нову ідею. Потім це допомагає заробити гроші", – радить експерт.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: SunSay зняв дочку в новому кліпі

Зараз ви читаєте новину «Психолог розповів, з чого найкраще почати відпустку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі