середа, 27 липня 2011 14:10

Прокуратура порушить справу про мертвих дельфінів

Прокуратура порушить справу про мертвих дельфінів

Прокуратура Очаківського району Миколаївської області займеться вивченням матеріалів щодо події, яка сталася близько двох тижнів тому - загибелі дельфінів на Кінбурнській косі. Необхідність в детальному вивченні всіх матеріалів справи про мертвих дельфінів виникла через суперечливі висновки про причини загибелі морських тварин, проведені різними екологічними комісіями.

Трупи дельфінів були знайдені на Кінбурнській косі 14 липня. Усього було виявлено шість мертвих тварин, які лежали на березі в різних місцях на відстані близько трьох кілометрів. Після того як було виявлено загиблих морських ссавців, на косу приїхала оперативна група, щоб встановити причини смерті дельфінів.

Спочатку припускали, що група дельфінів була вбита пострілами з вогнепальної зброї. До такого висновку прийшли екологи, ветеринари та співробітники правоохоронних органів, які оглянули тіла тварин.

Потім цей висновок було скасовано - на місце виявлення дельфінів виїхала інспекція з охорони довкілля Північно-Західного регіону Чорного моря, яка встановила, що ознак вогнепальних поранень на тілах ссавців немає. За нинішньої офіційно версії, дельфіни загинули через те, що заплуталися в рибальських сітках.

На думку чорноморської екологічної громадськості, влада не бажає визнавати факт розстрілу дельфінів і не має наміру шукати винуватців події. Саме тому, як заявив директор Південної філії Інституту екології Національного екологічного центру України Олег Деркач, було вирішено скасувати результати першої інспекції та призначити другу.

Тепер розслідувати подію будуть співробітники Очаківської районної прокуратури. Де в даний час знаходяться тіла дельфінів, не повідомляється.

Зараз ви читаєте новину «Прокуратура порушить справу про мертвих дельфінів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі